ПРЕДСТАВЯНЕ

Здравейте,

Аз съм Дарина Христова. Родена съм в Добрич, но от години живея в София.

Историята на сегашния ми живот започна, когато навърших 30. По професия съм архитект – детската ми мечта беше да бъда велика колкото Гауди или Заха Хадид. С времето проумях, че едва ли ще бъда чак толкова добра, но навръх кръглата си годишнина осъзнах и друго: осем години работех в различни архитектурни бюра, а нещо продължаваше да ми липсва.

Нямах време да правя нещата, които обичам най-много.

Нямах време да творя, да се развивам, да пътувам.

И това трябваше да се промени.

Като начало напуснах работата си. Замислих се как мога да бъда творец, който да създава красиви неща и да радва хората. Затова пробвах няколко нови дейности, започнах да уча отново и малко по малко животът ми се промени.

Сега правя само неща, които наистина харесвам.

Занимавам се с уеб дизайн – мое дело са сайтовете www.strandzha.meshtrango.com, www.unityhub.co, www.pestcorrect.com, www.dimitrinadimitrova.eu, www.popartportrety.eu. Можете да ги разгледате и се надявам да ви харесат.

Участвам активно в дейността на група млади архитекти, направили сдружение „Мещра – традиционни знания и занаяти“. Целта ни е да популяризираме архитектурното наследство, да помогнем в запазването на традиционните знания и занаяти и строителството с естествени материали. Работата ни е доброволна и ако искате да ни помогнете, можете да научите повече за нас тук: www.meshtrango.com, www.strandzha.meshtrango.com.

Разбира се, продължавам да създавам архитектурни и интериорни проекти – едва ли някога ще се откажа напълно от това.

Но най-новата ми страст са поп арт портретите. Начинът, по който се създават, е истинско вълшебство, което ми носи непрекъснато вдъхновение. Мога да накарам буквално всеки човек, без значение от възрастта и опита му, да се почувства художник и да усети магията на творческото сътворяване. Нещо повече, това преживяване има как да бъде споделено с близките и да бъде претворено в произведение на изкуството, за да пази спомена завинаги. Звучи страхотно, нали? И е точно такова в действителност!

В същината си поп арт портретът е съвсем прост. Вие ми изпращате снимка, аз правя стилизирана скица на лицата и я вграждам в художническо платно. После ви изпращам платното в комплект с четки и боички, за да можете да изрисувате сами това, което ще бъде фон за лицата. Можете да рисувате всичко, което пожелаете, без да се тревожите – фонът винаги става красив и подходящ, казвам го от опит. Когато приключите с рисуването и боите изсъхнат, с помощта на специално фолио ще отнемете част от фона, за да се появят вградените от мен лица. Тази процедура е лесна и отнема само няколко минутки.

Освен лица, могат да се направят и лога, анимационни герои, стилизирани рисунки и почти всичко друго, което можете да измислите. Можете да подарите комплекта, за да осигурите творческо преживяване на ваш близък. А можете да го нарисувате сами и да подарите готовия резултат като сантиментален спомен.

Ако все още не си представяте за какво става дума, разгледайте добре сайта ми. Можете да видите повече и на страничката ми във Фейсбук:  www.facebook.com/PopArtPortretybg и в профила ми в Инстаграм: www.instagram.com/pop_art_portrety_bg. Ще се радвам да се сприятелим там!

Защо ви разказвам това? За да ви кажа, че има смисъл да следвате мечтите си – знам го със сигурност. Аз вече сбъдвам моята: да правя света по-красив, поне доколкото ми стигат силите.

Ако ви е нужен впечатляващ подарък за любим човек – знаете къде да ме намерите. Ако мислите, че мога да зарадвам някого, ще се радвам да ни свържете.

А междувременно бъдете щастливи и пълноценни!

С най-топли пожелания,

Дари