ПОЛЗА ОТ РИСУВАНЕТО ЗА ВЪЗРАСТНИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (ЧЗВ)
03.01.2019
6 ОРИГИНАЛНИ ИДЕИ ЗА ПОДАРЪК ЗА ЮБИЛЕЙ
03.01.2019

Благодарение на рисуването, децата научават света, развиват фини двигателни умения на пръстите си и креативност. Това е известно на всички. Но не забравяйте, че изкуството също е от полза и за възрастните. Каква? Сега ще научим за това.

Вдигаме си настроението и развиваме художествен вкус.

За много възрастни ползата от рисуването е подценена. Но напразно, защото това занимание носи удоволствие, позволява да забравите тревогите и проблемите и помага да развиете логично мислене. Разбира се, не всички ние сме художници с ненадминат талант. Но за да се насладите на процеса на рисуване, талантът не е необходим.
Не се притеснявайте, ако художественото студио не ви превърне в Рубенс или Ван Гог. За сметка на това Вие ще развиете способността да виждате и разбирате красотата, ще имате художествен вкус. Човек, който се е присъединил към света на художниците, започва да проявява интерес и към други области на изкуството. Той развива творческо въображение и вече гледа на света по различен начин.

Има полза от рисуването за възрастни и в други аспекти. Един възрастен човек, който учи това изкуство, тренира паметта си, защото трябва да запомни детайлите на картините и предметите. На свой ред това увеличава вниманието му.
Много възрастни се отказват ​​от удоволствието да рисуват, дори и ако са винаги били привлечени от четки и моливи и са искали да се занимават със творчество. Те вярват, че с творчеството трябва да се занимават само надарени хора. Това обаче е заблуда. Не е нужно да се борите със себе си и вашите желания. Развивайки вашите творчески способности, вие реализирате своите мечти и се зареждате с положителни емоции.

Рисуването ни дарява с голямо удоволствие. За някой това става в процеса на създаване на изображения, някой се радва на възможността да работи с бои и четки, а някой открива истинския си талант. В края на краищата човекът не се ражда гений, а става такъв. По време на рисуването може да се почувствате като дете, което не познава грижите. В такова лесно състояние можете да прекарате много часове, забравяйки всичките си грижи и безкрайни вътрешни диалози.

114_7_Silqna
1
1
1
1
760
2

Назад
Напред

Арт-терапията

Психолозите отдавна са доказали ползите от рисуването като терапия, която помага на хората в различни ситуации. Например, за да се освободим от страха, достатъчно е да го нарисуваме, а след това да променим рисунката си така, че да променим емоциите си в положителна посока.
Ако сте постоянно изложени на стрес на работа или в конфликт с вашите началници, арт терапията също ще ви помогне. В този случай не е необходимо да създавате шедьоври. Достатъчно е да вземете химикалка, хартия и да позволите на ръката си да прави хаотични движения. За по-малко от няколко минути ще почувствате облекчение.
Имате ли депресия? Уморени сте от скучния зимен пейзаж зад прозореца? Тогава извадете бои, моливи, пастели и нарисувайте зелена трева, топло слънце, котка, която се припича на слънцето. Можете да сложите готовата рисунка в рамка. Поглеждайки към нея, бързо ще забравите за меланхолията.

И накрая искаме да напомним, че не е нужно да умеете да рисувате – нито вие, нито рожденикът. Достатъчно е да вземете четките, да ги потопите в боите, да се вгледате в себе си и да пресъздадете на платното своята представа за хармония от цветове, форми и емоция. Не само звучи лесно и страхотно. Наистина е такова.


Поръчай Поп арт портрет!

Абонирай се!

Скъпи приятели, абонирайте се за нашия електронен бюлетин.

Invalid email address
Ние ви обещаваме, че няма да извършваме спам. По всяко едно време вие може да се отпишете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *