Стената на орисниците – незабравим спомен от детството

Урок по рисуване Цветна еуфория

Някога, в далечни времена, царицата родила чудна дъщеря. Царят бил толкова развълнуван, че направил невероятна гощавка с много гости… В царството имало тринадесет орисници, но златните блюда, от които щели да се хранят, били само дванадесет и една от тях не била поканена на пиршеството. Тя била много обидена и орисала малкото момиченце на петнадесетата си годишнина да се набоде с вретеното и да умре. Дванадесетата орисница успяла да смекчи това проклятие, като пожелала при убождането принцесата да не загине, но да заспи дълбок сън. Така се родила историята за Спящата красавица…

Митологията за орисниците обиколила целия свят и стигнала и до нас. В българските традиции орисниците са три жени на различна възраст, които предричат съдбата му, като тежката дума винаги се пада на третата.

В съвременния вариант орисването става на т. нар. “Погача” при навършване на 40 дни от живота на бебето. Поверието казва, че цял ден от къщата не се изнася нищо, дори подносите от сладките, за да не излезе кърмата на майката и късметът на бебчето. Изричат се слова против уроки, за да не хваща детето “лоши очи” и се оставя паричка, а мама връзва кърпичката и я хвърля нависоко.

Вярвате или не в тези легенди и традиции, ако искате да създадете красив и неповторим спомен за Вашето мъниче, предлагаме Ви страхотна идея за подарък – стената на орисниците! Идеята за създаването й е на Дарина Христова.


Комплектът включва основа от картон с интересна картинка, на която са изобразени орисниците, лепящи се малки, симпатични пожелания в стихотворен стил, подходящи за момченца и момиченца, както и празни балончета, на които може да се изпишат авторски пожелания.

Така празникът завинаги остава в историята на вълшебното детство, а споменът за него носи топлина и усмивки. А някой ден ще можете да покажете на порасналото си дете каква съдба са му пожелали орисниците!


Купи своята Стена на Орисниците

Абонирай се!

Скъпи приятели, абонирайте се за нашия електронен бюлетин.

Invalid email address
Ние ви обещаваме, че няма да извършваме спам. По всяко едно време вие може да се отпишете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *